Wat is een piercing?

Piercings worden toegepast door vele volkeren sinds de Oudheid. Vele natuurvolken kennen piercings bij alle geslachten. Mummies met piercings zijn gevonden, waaronder Ötzi uit de gletsjer. Hij had een 7–11 mm dikke piercing in het oor.

Piercings vroeger en nu

In Genesis 24:22 geeft de dienaar van Abraham een oorring en armbanden aan Rebekka, de toekomstige vrouw van zijn zoon Isaak. In Exodus 32:2-3 giet Aäron het gouden kalf uit omgesmolten oorringen van mannen en vrouwen. Het is niet duidelijk of het hier om piercings gaat. Deuteronomium 15:12-17 lijkt oorpiercing als teken van slavernij voor te schrijven.

Doorboring van de neus is standaard in India sinds de zestiende eeuw. Piercing van de tepels kwam in het Westen incidenteel voor in de late negentiende en begin twintigste eeuw.

Piercings als mode accessoire

Nu worden piercings vooral gedragen als een mode accessoire. Ze zijn ontzettend hip en worden vaak vervangen door een ander juweel als “outfit”.

Berichten

Wij gaan in verlof

Goons & Queens verlof Wij sluiten even de deuren om de batterijen op te laden. Onze shop zal gesloten zijn tussen xx/xx/xx tot en met xx/xx/xx Heb jij dringend advies nodig of wil je nog